Rendezvények2019Tovább a fotókhoz>>>2018A kiállítás szeptember 23-ig volt látogatható!


A Bazsiban élő Nagy Krisztina és Pátyerkó László
miniatűr dobozképeit mutatják be az Őshaza Vendégházban:


"ÉHSÉG - Testi, szellemi és lelki vágyak. Testi, szellemi és lelki táplálékok. Könyvek, bögrék, iratok és konyharuha, újságkötegen serpenyő. Lehet, hogy főzni kéne már valamit, de inkább olvasok még tíz oldalt... vagy inkább készítek egy apró rádiót." (N.K.)

"Laci és Kriszta történész, irodalom és néprajzkutató diplomákkal, mozigépész, könyvkötő, könyvtáros, fazekas szakmákkal a tarsolyukban érkeztek Bazsiba, hogy természetközeli, földközeli, emberléptékű és valódi felelősségekkel teljes világban élhessenek. Kertészkednek, baromfit, juhokat, kecskéket tartanak. Arra törekszenek, hogy saját tojás-, hús-, gyümölcs- és zöldségfogyasztásukat fedezni tudják, a felesleget pedig elajándékozzák, elcserélik vagy eladják. A kétkezi tevékenység mellett a szellemi munka, a teremtő alkotás is lételemük és megélhetési forrásuk.

   A mini enteriőrök készítése régóta foglalkoztatja őket. Néhány éve még könyvtárak, levéltárak legrejtettebb zugaiban dolgoztak, múzeumok raktáraiban, elhagyott padlásokon elmúlt korok porba ágyazott emlékei után kutattak. Az életmódváltás mélyebb önmegismerési folyamatokat is elindított bennük. Mindezek ihletforrásul szolgálnak a dobozképekhez, melyek egy mélyen ismerős, még félig élő s már félig letűnt világot s az erre reagáló belső történéseket ábrázolják.

   Egy-egy kép elkészítése heteket, hónapokat vesz igénybe. Kiválasztják a szimbolikus tárgyakat, megfigyelik a kopás, romlás, rozsdásodás természetét, sokáig keresik a leginkább akaratlannak tűnő elrendezést. Minden egyes tárgyat kézzel készítenek papírból, fából, újrahasznosított anyagokból."

   Fogadják szeretettel kiállításukat!

Elérhetőség:
8352 Bazsi, Jókai u. 25.
+36305550836

afganagar@gmail.com
2017
2016


Tovább a fotókhoz >>>>>
Tovább a fotókhoz >>>>>Tovább a fotókhoz >>>>>2015Bővebb információ >>>>>20142013

utolsó módosítás:2020-01-10 11:48:46