Bazsi kertek gyümölcsei


Minden házból egy recept
Bazsi ízek, zamatok, illatok nekünk és az utókornak – receptgyűjtés és sütő-főző verseny

Kedves Bazsiak és kedves Bazsi iránt elkötelezett „nem” Bazsiak!
Receptgyűjtésre, majd ezt követően sütő-főző versenyre invitáljuk Önöket a jobb-létünk, a Bazsi almák fogyasztásának serkentése és hírnevének öregbítése érdekében!
2012. október 7. és november 12. között receptgyűjtést, majd az összegyűlt receptek alapján sütő, főző versenyt hirdetünk!
Várjuk azokat a recepteket, amelyek a Bazsi alma hírnevét öregbítve minimum egy kanálnyi, (csipetnyi, öklömnyi, vagy akár kilónyi) almát tartalmaznak!

A recepteket az alábbi kategóriákban gyűjtjük:
Étel és süteményreceptek
Alkoholmentes és alkoholos italok
Befőttek, lekvárok, savanyúságok
A receptek lehetnek eredeti kézzel írottak, fénymásoltak, géppel írottak, nyomtatottak, digitalizáltak, palackba zártak és borítékosak; e-századiak, a múlt századokból vagy akár a jövőből valók; illusztráltak, kicsit összefirkáltak és nemesen egyszerűek.

Akinek kedve szottyan még akár a recepttel kapcsolatosan felidézett emlékeit is megoszthatja velünk. Az emlékeken túl gyűjtjük a régről származó almás bölcseleteket, szólás-mondásokat is. Ha ismer Ön is ilyent, írja meg nekünk!

A recepteknek tartalmazniuk kell minimálisan a hozzávalók nevét, pontos mennyiségét, az elkészítés módját, pontos leírását, úgy, hogy aki kevésbé ért a főzéshez, az is könnyen elkészíthesse a finom étkeket, nedűket.

A receptgyűjtésben mindenki részt vehet, amelyek közül a legjobbakat kiadványban jelentetjük meg.
Az összegyűlt receptek alapján 2012. advent első vasárnapján sütő-főző versenyt szervezünk.
Ki-ki saját kénye, kedve szerint jelentkezhet a versenyre, ahol az összegyűlt receptek alapján főzhet, süthet!
A sült, főtt, elkészített almás finomságokat 2012. december 2-án, Advent első vasárnapján kóstolhatják meg az eredményhirdetésen résztvevők.
Nevezési díj nincs! Az ételek, italok kóstolási mennyiségben való elkészítéséhez az alapanyagokat a Bazsi Község Önkormányzata biztosítja.
Azok között, akik receptet küldenek be, de a sütő, főző versenyben nem szeretnének részt venni, ajándékokat sorsolunk ki.

A recepteket és az esetlegesen hozzá tartozó gondolatokat a jelentkezési lappal együtt legyenek szívesek 2012. november 12-ig leadni Bazsi Község Önkormányzatán, vagy az alábbi elérhetőségek egyikén:

Postai cím: Bazsi Község Önkormányzata, 8352 Fő út 91.
E-mail: polgarmester@bazsi.hu

Fotók az 1. előadásról >>>
Fotók a foglalkozásoktól >>>