Húsfeldolgozó program


Minden házból egy recept
Helyi húsfeldolgozás közösségi jellegű ösztönzése Bazsiban – receptgyűjtés

Kedves Bazsiak, kedves Bazsi iránt elkötelezett nem Bazsiak!
Sok szeretettel invitáljuk Önöket „Helyi húsfeldolgozás közösségi jellegű ösztönzése Bazsiban” című programsorozatunkra.
Tovább folytatjuk a településünk, immár hagyományosnak mondható közösségi rendezvénysorozatát.

Bazsi évek óta fáradozik az itt lakó emberek élelmiszer szükségletének helyi megtermeléséhez szükséges technológiák népszerűsítésével, az ehhez szükséges technikai háttér biztosításával. A felszerelt kicsi, de korszerű gyümölcsfeldolgozó üzem lehetőséget biztosít az itt lakók számára az általuk megtermelt alma, körte, stb. teljesen természetes és kiváló minőségű ivólévé történő feldolgozására.

Idei programunk célja a meglévő, közösségi jellegű szolgáltatást nyújtó gyümölcs feldolgozó tevékenység profilbővítése a már korábban elindított baromfi-tenyésztési, a tervezett háztáji sertés-hízlalási programhoz kapcsolódó húsfeldolgozó, valamint hagyományos gyümölcspálinka készítési tevékenységgel. A beruházás további fontos célja a gasztronómiai hagyományok felelevenítésében szerepet játszó mobil kemence használatának és a kemencés ételek elterjesztése.

Február hónapban közösségi rendezvényekre és receptgyűjtésre, invitáljuk Önöket.

Kérjük, az előző programhoz hasonló nagy örömmel és aktivitással vegyenek részt a rendezvényeken és hozzák magukkal, küldjék el a kedvenc vagy éppen a nagymamától örökölt kemencés ételeik leírását.

Kérjük receptjeiket a mellékelt lapra írják le, hozzák magukkal február 8-án, vagy 15-én a 14 órakor kezdődő rendezvényekre, vagy juttassák el számunkra az önkormányzathoz 2015. február 15-ig.

A receptek lehetnek eredeti kézzel vagy géppel írottak, fénymásoltak, nyomtatottak, digitalizáltak, palackba zártak és borítékosak, e-századiak, a múlt századokból vagy akár a jövőből valók, illusztráltak, kicsit összefirkáltak és nemesen egyszerűek is.

Akinek kedve szottyan még akár az étellel kapcsolatosan felidézett emlékeit is megoszthatja velünk.
A receptgyűjtésben mindenki részt vehet! Nevezési díj nincs!
A receptet beküldők munkáját ajándékkal jutalmazzuk.

A recepteket és az esetlegesen hozzá tartozó gondolatokat legyenek szívesek 2015. február 15-ig leadni Bazsi Község Önkormányzatán, vagy az alábbi elérhetőségek egyikén:
Postai cím: Bazsi Község Önkormányzata, 8352 Fő út 91.
E-mail: polgarmester@bazsi.hu

Az első két rendezvényre várjuk a recepteket személyesen is, 2015. február 8. és 15-én. Az összegyűjtött kemencés ételekből néhányat a 2015. február 22-i záró rendezvényen el is készítjük Önökkel közösen.
Várjuk azokat a recepteket, amelyek Bazsi település gasztronómiai hírnevét öregbítve megőrizhetőek magunknak és unokáinknak.

Üdvözlettel: Szentes László polgármester