Kézművesség

Kézművesek és Vállalkozók

 

Őshaza Vendégház
Bazsi, Fő u. 20.

Meghittség, természetesség jellemzi az ŐSHAZA Vendégházat, amelyben kettő apartman található, összesen 2-2 főre, reggelizési lehetőséggel. (Teljes felszereltség, szauna, hangulatos pihenőteraszok.) Balaton, Nemzeti Park, Kéktúra, stb. http://www.oshaza.hu/

______________________________

Ligetszépe Major – Mekler család sajtjai Bazsiban

8352 Bazsi, Külterület Hrsz: 688
+36-30/275-4218
https://eltetobalatonfelvidek.hu/mekler-zoltan/

 

______________________________

Cípő- és csizmakészítő

Bárány Szilveszter Népi Iparművész, Népművészet Ifjú Mestere
8352, Bazsi, Fő utca 57.
https://cipokeszito.eu/

 

______________________________

Puceráj Kutyakozmetika

8352 Bazsi, Petőfi u. 12.
beatakinga66@gmail.com
http://beatakinga66.wixsite.com/puceraj

 

______________________________

A Bazsiban élő Nagy Krisztina és Pátyerkó László
miniatűr dobozképek alkotói

“ÉHSÉG – Testi, szellemi és lelki vágyak. Testi, szellemi és lelki táplálékok. Könyvek, bögrék, iratok és konyharuha, újságkötegen serpenyő. Lehet, hogy főzni kéne már valamit, de inkább olvasok még tíz oldalt… vagy inkább készítek egy apró rádiót.” (N.K.)

“Laci és Kriszta történész, irodalom és néprajzkutató diplomákkal, mozigépész, könyvkötő, könyvtáros, fazekas szakmákkal a tarsolyukban érkeztek Bazsiba, hogy természetközeli, földközeli, emberléptékű és valódi felelősségekkel teljes világban élhessenek. Kertészkednek, baromfit, juhokat, kecskéket tartanak. Arra törekszenek, hogy saját tojás-, hús-, gyümölcs- és zöldségfogyasztásukat fedezni tudják, a felesleget pedig elajándékozzák, elcserélik vagy eladják. A kétkezi tevékenység mellett a szellemi munka, a teremtő alkotás is lételemük és megélhetési forrásuk.
   A mini enteriőrök készítése régóta foglalkoztatja őket. Néhány éve még könyvtárak, levéltárak legrejtettebb zugaiban dolgoztak, múzeumok raktáraiban, elhagyott padlásokon elmúlt korok porba ágyazott emlékei után kutattak. Az életmódváltás mélyebb önmegismerési folyamatokat is elindított bennük. Mindezek ihletforrásul szolgálnak a dobozképekhez, melyek egy mélyen ismerős, még félig élő s már félig letűnt világot s az erre reagáló belső történéseket ábrázolják.
   Egy-egy kép elkészítése heteket, hónapokat vesz igénybe. Kiválasztják a szimbolikus tárgyakat, megfigyelik a kopás, romlás, rozsdásodás természetét, sokáig keresik a leginkább akaratlannak tűnő elrendezést. Minden egyes tárgyat kézzel készítenek papírból, fából, újrahasznosított anyagokból.”

Elérhetőség: 8352 Bazsi, Jókai u. 25.
afganagar@gmail.com