Közalapítvány

Bazsi Község Önkormányzatának Egészségügyi és Kulturális Ellátásáért Közalapítvány

A szervezetet 1995-ben alapította Bazsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Ekkor a feladata egy szűk területre korlátozódott. az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, az orvosi lakás korszerűsítése. Az Alapító 1997-ben bővítette az Alapítvány tevékenységi körét, azóta főleg kulturális területen tevékenykedik. A kuratórium 6 főből áll. A tagok társadalmi munkában látják el a feladatukat.
     A működéshez szükséges anyagiakat felajánlásokból, pályázati bevételekből teremti elő.
     Település rendezvényein segítenek a szervezési, lebonyolítási feladatokban. Amennyiben szükséges anyagi hozzájárulással is segíti a kulturális programokat.  Fontos munkának tekinti a gyermekekkel való foglalkozást, szabadidős programok szervezését. Gyermeknapot, kirándulásokat valósítunk meg támogatók általi felajánlásokból.

 2018-ban újjászerveződött egy kézműves csoportja is, akik játszóházak szervezését, lebonyolítását vállalják a környező településeken.  Húsvéti, adventi időszakban több kézműves játszóházat is szervez, ahol igényes, természetes alapanyagokból készült díszek készülnek. A csoport vezetője Németh Zsuzsa népi játszóház vezető.  

Mindenben segíti és támogatja az Önkormányzat munkáját.

Az alapítvány adatai:
Székhely: 8352 Bazsi, Fő utca 91.
A kuratórium elnöke: Németh Zsuzsanna / tel.szám: +36 (70) 335 7471
     Tagjai:
     Felker Zoltánné
     Hoschekné Györkös Hajnalka
     Krásovicsné Szűcs Éva
     Bódai Erika
     Major Józsefné

Számlavezető Bank: OTP Bank NyRT –É-Dunántúli Régió, Sümeg, Kisfaludy Tér
Számlaszám: 11748100-201811909

_______________________________

Alapítványunk közösségi jellegű programokat, kezdeményezéseket támogat és szervez. Előremozdítja a településen a fiatalok megtartását. Segítséget nyújt az egészségügyi, szociális, művelődésügyi, művészeti, sport, gyermek és ifjúságvédelem terén a település lakosságának. Létrehoztunk egy kézműves csoportot és népi játszóházak tartását vállaljuk. Fő profilunk csuhé tárgyak készítése, de alkalmazzuk az aktuális ünnepkör népszerű technikáit (hímes tojás készítés, gyöngyfűzés, papír fonott karácsonyfadíszek).
2018.03.30-án megalakítottuk a Bazsi Zajongók csoportot. Tagjai 8-16 éves korú bazsi gyermekek és fiatalok.

A közös próbákon sokat segítünk egymásnak. A csuhézás során az alaptechnikákat elsajátítják az első saját figura elkészítésekor, a következő foglakozásokon viszont együtt, közösen kell egy nagyobb kompozíciót megalkotni. Ez jó lehetőség az együtt alkotáshoz szükséges párbeszéd gyakorlására. Az ügyesebb kezűek segítenek a lemaradóknak, hiszen közös a cél. A csuhézással megismerkedhetnek egy hagyományos népi technikával.