Simon István Emléknap 2023

Reméljük, az idei szeptember is meglep minket szép és napsütéses idővel, hogy a szülőház udvarán ünnepelhessük ezt a napot!

Bazsi település minden évben Emléknappal ünnepli és emlékezik szülöttére, Simon István Kossuth-díjas költőre. Születése napján kulturális előadásokkal és programmal készülünk. Mindenkori helyszín (amennyiben az időjárás engedi) a költő szülőházának udvara.
– A kedves vendégeket Zöldy Pál író köszönti. Honlapját áttekintve többet megtudhatnak róla: http://satorfa.hu/
– Állandó előadónk – Németh István Péter költő és irodalomtörténész – újabb, érdekes tanulmányával teszi tudásunkat gazdagabbá. Címe: Kirkéi varázslatok. Kíváncsian várjuk!
– A sok próza között Kiss György gitáros-énekes Cseh Tamás dalaiból válogat, akire idén sokan emlékeztek meg 80. születésnapja alkalmából. Sajnos, ő már nem lehet közöttünk, de dalait mindig szívesen hallgatjuk. Kiss György ebben az évben már koncertet is adott ez alkalomból. Most hozzánk, Bazsiba látogat el.
– Minden alkalommal bemutatunk egy-egy írót-költőt. Ezen a napon Ákody Zsuzsanna írónővel Kellei György író, újságíró beszélget és ismerteti eddig megjelent könyveit.
Kíváncsian várjuk az érdekes témákat tartalmazó regényeit! Méltó beszélgetőtársa szépíró és a NAPLÓ kulturális rovatának volt vezetője.
– Közösen megkoszorúzzuk a szülőház falán lévő Simon István emléktáblát. Elénekeljük a Himnuszt.
A lemenő nap árnyékában beszélgetünk és ismerkedünk a házigazdák szeretetével és vendéglátásával övezve.
Községünk honlapját lapozgatva betekinthetnek mindennapjainkba és történeteinkbe is.